Bananlimpa

Kategori: Bröd Glutenfritt
Mängd: 1 limpa

Ett nyttigt och saftigt bananbröd som är mycket enkelt att baka.


Ingredienser:
2 stÄgg
250 gHavregryn (fiberrikade)
1 tskSalt
1,5 tskBikarbonat
2 dlFilmjölk
3 stBanan

Klicka på ingrediensen om du vill läsa fakta eller se alla varor i databasen

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen pösiga i en bunke som rymmer samtliga ingredienser.
3. Hacka havregrynen till ett havremjöl i en matberedare.
4. Häll ner havremjölet, salt, bikarbonat och filmjölk i bunken och rör om till en kladdig deg.
5. Mosa två av bananerna ordentligt och rör ner i degen.
6. Häll degen i en bakplåtspappersklädd brödform (1,5 liter eller större)
7. Dela den tredje bananen på längden och tryck ner lite lätt ovanpå degen.
8. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 45–50 minuter.
9. Lyft upp limpan ur formen och låt svalna.