Bananlimpa
Kategori: Bröd GlutenfrittMängd: 1 limpa
Ett nyttigt och saftigt bananbröd som är mycket enkelt att baka.
Ingredienser: | |
2 st | Ägg |
250 g | Havregryn (fiberrikade) |
1 tsk | Salt |
1,5 tsk | Bikarbonat |
2 dl | Filmjölk |
3 st | Banan |
Klicka på ingrediensen om du vill läsa fakta eller se alla varor i databasen
Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Vispa äggen pösiga i en bunke som rymmer samtliga ingredienser.
3. Hacka havregrynen till ett havremjöl i en matberedare.
4. Häll ner havremjölet, salt, bikarbonat och filmjölk i bunken och rör om till en kladdig deg.
5. Mosa två av bananerna ordentligt och rör ner i degen.
6. Häll degen i en bakplåtspappersklädd brödform (1,5 liter eller större)
7. Dela den tredje bananen på längden och tryck ner lite lätt ovanpå degen.
8. Grädda limpan längst ner i ugnen i cirka 45–50 minuter.
9. Lyft upp limpan ur formen och låt svalna.