Vaniljhjärtan-Rutor

Vaniljhjärtan-Rutor

Posted by

Smakar minst lika gott som vaniljhjärtan men är mycket enklare att göra.

Det här behöver du:
500 g Smör
600 g (10 dl) Vetemjöl
4 dl Strösocker
4 msk Vaniljsocker
1 msk Bakpulver
Fyllning:
4 st Ägg
3 dl Kvarg (Naturell)
4 dl Crème Fraiche
3 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
Garnering:
Florsocker

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Arbeta ihop alla ingredienserna till degen snabbt. Gärna i en matberedare. Om det är en mindre matberedare delar du bara upp ingredienserna i två omgångar.
3. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna (cirka 30×40 cm) med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och häll över degen i långpannan.
5. Smula andra halva av smuldegen över fyllningen.
6. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter.
7. Skär upp i lagom stora rutor. Pudra med florsocker precis innan servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *