Tårtbotten

Tårtbotten

Posted by

En klassisk 3-delad tårtbotten som blir luftig och hög.

Det här behöver du:
220 g (4-5 st) Ägg
170 g (2 dl) Strösocker
60 g (1 dl) Vetemjöl
80 g (1 dl) Potatismjöl
5 g (1 tsk) Bakpulver
0,5 st Citron

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Värm ägg och socker försiktigt i en kastrull fingervarmt eller till sockerkristallerna smält.
3. Häll över i en hushållsassistent och vispa på maxeffekt några minuter och därefter på låg fart i cirka tio minuter.
4. Riv citronen med ett zestjärn och blanda ner raspet i smeten.
5. Sikta ner vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en annan bunke och blanda runt.
6. Blanda försiktigt ner mjölblandningen i omgångar.
7. Häll smeten i en springform (cirka 24 cm) med bakplåtspapper i botten.
8. Grädda i ugnen i cirka 20-22 minuter.
9. Vänd formen upp och ner på ett galler och låt svalna.
10. Vänd upp formen igen och lossa den försiktigt ur formen.
11. Dela i tre delar med en vass brödkniv eller en tårtbottenskärare.