Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
400 g Spaghetti/Tagliolini
4 st Ägg
2 krm Salt
2 msk Smör
1 msk Olivolja
1 st Vitlöksklyfta
200 g Pancetta
50 g Parmesan
50 g Pecorino
1-2 krm Svartpeppar

Så här gör du:
1. Koka spaghettin enligt förpackningens anvisningar i välsaltat vatten.
2. Vispa upp äggen med saltet i en liten bunke.
3. Skär pancettan i strimlor/bitar.
4. Värm olja och smör i en stekpanna och fräs långsamt den hela vitlöksklyftan och pancettan tills den mjuknat utan att ha fått för mycket färg. Plocka upp vitlöksklyftan.
5. Häll ner pancettan och äggen i den färdigkokta pastan. Rör om.
6. Blanda ner hälften av de båda ostarna och tillsätt svartpeppar. Rör om tills äggsmeten börjar stelna men fortfarande är krämig.
7. Tillsätt resten av osten och blanda runt.
8. Strö gärna lite ost och nymald svartpeppar över de färdiga portionerna vid servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *