Mjuka Pepparkaksrutor

Mjuka Pepparkaksrutor

Posted by

Mjuk pepparkaka med lingon som glaseras med en syrlig färskostkräm.

Det här behöver du:
200 g Smör (Rumsvarmt)
225 g (3 dl) Farinsocker
4 st Ägg
2 dl Gräddfil
1 dl Lingonsylt
360 g (6 dl) Vetemjöl
1,5 msk Kanel (Malen)
1 tsk Nejlikor (Malda)
1 tsk Kardemumma
2 tsk Bikarbonat
Glasyr:
200 g Färskost Naturell (Ej light/lätt)
1 dl Florsocker
1 st Citron
Garnering:
Lingon (Frysta, halvtinade)

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och farinsocker poröst.
3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
4. Rör ner gräddfil och lingonsylt.
5. Blanda mjöl, kanel, nejlika, kardemumma och bikarbonat i en bunke.
6. Sikta ner mjölblandningen i smeten under försiktig omrörning.
7. Häll ut smeten i en ugnsform (cirka 35×25 cm) klädd i bakplåtspapper.
8. Grädda i ugnen cirka 25 minuter.
9. Låt svalna.
10. Riv skalet från citronen och blanda med färskosten och florsockret till en jämn smet.
11. Bred glasyren på kakan när det svalnat och strö över lingon.
12. Skär upp kakan i lagom stora rutor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *