Mazarintårta

Mazarintårta

Posted by

En somrig tårta som går snabbt att slänga ihop.

Det här behöver du:
150 g Smör (Rumsvarmt)
300 g Mandelmassa
3 st Ägg
30 g (0,5 dl) Vetemjöl
Mandelspån

Garnering:
2 dl Vispgrädde
0,5-1 liter Färska Bär

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader (varmluft).
2. Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret till en kräm.
3. Vispa ner ett ägg i taget.
4. Vänd ner mjölet försiktigt.
5. Smörj en springform (c:a 20 cm) och bröa med mandelspån.
6. Häll ner kaksmeten och grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter.
7. Vispa grädden fluffig och bre ut den på kakan.
8. Garnera med bären.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *