Mariannetryfflar

Mariannetryfflar

Posted by

En len och mjuk tryffel med härligt pepparmintskrisp.
25 st

Det här behöver du:
30 st Mariannekarameller
1 dl Vispgrädde
50 g Mörk Choklad
150 g Mjölkchoklad
Florsocker

Så här gör du:
1. Krossa karamellerna ganska fint i en matberedare.
2. Koka upp grädden i en kastrull och ta sedan av från plattan.
3. Bryt choklad i bitar och rör ner i grädden tills smeten är jämn.
4. Tillsätta karamellkrosset och blanda runt.
5. Ställ smeten kallt i cirka 1-2 timmar så den stelnar.
6. Rulla små bollar av smeten och rulla i florsocker.
7. Placera bollarna på en tallrik och ställ kallt ytterligare någon timme. Därefter går det bra att förvara dem i en burk utan att det kladdar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *