Lasagne vegetarisk (Keso)

Lasagne vegetarisk (Keso)

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
2 st Lök Gul
3-4 st Morötter
10 st Champinjoner
3-4 st Vitlöksklyftor
1 brk Krossade Tomater
2 dl Vispgrädde
500 g Cottage Cheese (Keso)
2 msk Tomatpuré
3 msk Chilisås
3-4 msk Parmesanost (Riven)
Salt
Svartpeppar
Cayennepeppar
1 nypa Strösocker
C:a 12 st Lasagneplattor
2 dl Riven Ost (Stark/Lagrad)

Så här gör du:
1. Hacka löken, svampen och vitlöken. Riv morötterna.
2. Fräs grönsakerna i en stor gryta tills löken mjuknar.
3. Sänk värmen och häll i krossade tomater och grädde. Låt koka cirka 15 minuter.
4. Starta ugnen på 200 grader.
5. Ta av grytan från plattan och låt svalna något. Rör ner cottage cheese, tomatpuré, chilisås. Smaka av med parmesan, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Blanda även ner en nypa socker.
6. Lägg ett lager lasagneplattor i botten på en smord form och varva sedan med sås och plattor. Avsluta med ett tunt lager sås som sedan toppas med den rivna osten.
7. Tillaga i ugnen i cirka 30 minuter tills den fått fin färg.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *