Krokantkolasnittar

Krokantkolasnittar

Posted by

En klassisk kolasnittkaka med bitar av krokantchoklad.
35-40 st

Det här behöver du:
200 g Smör (Rumsvarmt)
130 g (1,5 dl) Strösocker
40 g (2 msk) Sirap Ljus
300 g (5 dl) Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
110 g Krokantchoklad (Daim/Dajm)

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader (varmluft)
2. Vispa smör, strösocker och sirap mjukt och fluffigt.
3. Sikta ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker och arbeta för hand ihop till en deg.
4. Hacka chokladen i små bitar och blanda ner i degen.
5. Dela degen i fyra lika stora bitar och rulla ut varje del till plåtbreda längder.
6. Lägg två längder på varje ugnsplåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan.
7. Grädda i ugnen cirka 13-15 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.
8. Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem lite diagonalt i lagom breda kakor som sedan får svalna helt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *