Kokostoscarutor

Kokostoscarutor

Posted by

Det här behöver du:
Kakbotten:
200 g Smör
4 st Ägg
5 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2 krm Salt
40 g Kakao
180 g (3 dl) Vetemjöl
Toscatäcke:
200 g Riven kokos
1 dl Sirap Ljus
2 dl Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
75 g Smör

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret på svag värme.
3. Klä en ugnsform (cirka 25×35 cm) med bakplåtspapper.
4. Vispa ägg och socker pösigt.
5. Sikta i vaniljsocker, salt och kakao i smeten.
6. Sikta i vetemjölet i smeten och häll i det smälta smöret. Rör till en jämn smet.
7. Bred ut kaksmeten i ugnsformen och grädda i 15 minuter. Gör glasyren under tiden.
8. Häll samtliga ingredienser till glasyren i en kastrull och starta plattan på medelvärme. Rör om tills det blir en jämn smet.
9. Låt smeten koka upp och därefter sjuda cirka 5 minuter.
10. Bre på glasyren när kakan är klar och grädda därefter ytterligare 10 minuter i ugnen tills den fått gyllenbrun fin färg.
11. Skär kakan i rutor när den svalnat.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *