Kladdkaka Center

Posted by

En klassisk kladdkakebotten som toppas med centerfluff, kolasås och färska hallon.

Det här behöver du:
Kladdkakan:
100 g Smör
135 g (1,5 dl) Strösocker
75 g (1 dl) Farinsocker Brunt
90 g (1,5 dl) Vetemjöl
20 g (0,5 dl) Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
2 st Ägg
Centerfluff:
234 g (3 rullar) Center
2 dl Vispgrädde
Topping:
– Center
– Kolasås (Gärna salt)
– Färska Hallon

Så här gör du:
Kladdkaka:
1. Starta ugnen på 175 grader
2. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
3. Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Tillsätt ägg och smör. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
5. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.
6. Grädda kakan i ugnen cirka 18-20 minuter beroende på formens storlek.
7. Låt kladdkakan svalna helt i kylskåp, helst över natten.
Centerfluff:
1. Värm upp center och vispgrädde i en kastrull under omrörning tills chokladen är helt smält.
2. Ställ i kylskåpet i minst fyra timmar för att svalna helt.
Dekorera:
1. Vispa upp fluffet och spritsa ut på kladdkakan.
2. Ringla över kolasås.
3. Dela centerbitarna på hälften och sprid ut över fluffet.
4. Lägg på färska hallon.