Kinderäggspannacotta

Kinderäggspannacotta

Posted by

4 st

Det här behöver du:
3 dl Vispgrädde
0,5 dl Strösocker
1 st Vaniljstång
1,5 st Gelatinblad
200 g Färskost (Naturell)
100 g Kinderchoklad (t.ex. Kinder Maxi)
Topping:
Kinderägg

Så här gör du:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka fem minuter.
2. Häll grädde och socker i en kastrull.
3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg både stången och fröna i kastrullen.
4. Koka upp under omrörning. Ta sedan av från plattan och plocka upp vaniljstången.
5. Krama vattnet ur gelatinbladen och blanda noggrant ner i gräddblandningen.
6. Rör ner färskosten till en slät blandning.
7. Smält chokladen över vattenbad.
8. Blanda ner den smälta chokladen i kastrullen.
9. Häll upp i portionsglas och ställ i kylskåp minst 3-4 timmar.
10. Toppa med bitar av Kinderägg vid servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *