Kärleksmums

Kärleksmums

Posted by

Kärleksmums, Mockarutor, Snoddas… Kärt bakverk har många namn.

Det här behöver du:
Kakan:
200 g Smör
2 dl Kaffe (Starkt)
5 st Ägg
4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
240 g (4 dl) Vetemjöl
4 msk Kakao
2 tsk Bakpulver
Glasyr:
5 dl Florsocker
3 msk Kakao
90 g Smör
5 msk Kaffe (Kallt och starkt)
Garnering:
1 dl Kokos (Riven)

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader
2. Smält smöret i en kastrull och blanda i kaffet.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
4. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver i äggsmeten och rör om.
5. Vänd ner smörblandningen och blanda runt.
6. Häll smeten i en ugnsform cirka 25×35 cm med bakplåtspapper i botten.
7. Grädda kakan i ugnen i cirka 17-22 minuter beroende på formens storlek. Låt kakan kallna.
8. Glasyren: Sikta ner florsocker och kakao i en bunke.
9. Smält smöret i en kastrull och blanda i kaffet.
10. Rör ner smörblandningen i sockret och rör ihop till en slätglasyr.
11. Bred glasyren över kakan och strö över riven kokos.
12. Skär kakan i lagom stora rutor.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *