Kanelbullesockerkaka

Kanelbullesockerkaka

Posted by

En saftig sockerkaka med smak av klassiska kanelbullar.

Det här behöver du:
100 g Smör (Rumsvarmt)
2 dl Strösocker
2 st Ägg
2 dl Filmjölk
1 msk Vaniljsocker
1,5 tsk Bikarbonat
180 g (3 dl) Vetemjöl
Fyllning:
1 msk Kanel (Malen)
0,75 dl Strösocker

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader.
2. Vispa smör och socker ljust och fluffigt.
3. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
4. Blanda ner filmjölk, vaniljsocker och bikarbonat.
5. Sikta ner mjölet och blanda ihop till en jämn smet.
6. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
7. Blanda ihop kanel och socker till fyllningen och strö över en tredjedel i formen.
8. Häll över nästa tredjedel av smeten och strö över nästa tredjedel av kanelsockret.
9. Häll över resten av smeten och strö över resten av kanelsockret.
10. Grädda i längst ner i ugnen i cirka 40-45 minuter.
11. Låt kakan svalna helt innan du stjälper upp den.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *