Jordnötskladdkaka

Jordnötskladdkaka

Posted by

Det här behöver du:
200 g Smör
3 dl Strösocker
1,5 dl Farinsocker Brunt Strö
2 tsk Vaniljsocker
180g (3 dl) Vetemjöl
3 st Ägg
1 dl Jordnötssmör (Crunchy)
1 dl Jordnötter (Rostade & Saltade)
Dekoration:
0,5 burk Karamelliserad Mjölk
0,5 dl Jordnötter (Rostade & Saltade)

Så här gör du:
1. Start ugnen på 175 grader (Över- och undervärme)
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Blanda strösocker, farinsocker, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
4. Tillsätt ägg, jordnötssmör och det smälta smöret. Rör om tills det går ihop till en jämn smet.
5. Grovhacka jordnötterna och rör försiktigt ner i smeten.
6. Häll smeten i en springform (cirka 23 cm) klädd i bakplåtspapper.
7. Grädda mitt i ugnen cirka 30 minuter.
8. Låt kakan svalna minst fyra timmar i kylskåp, gärna längre.
9. Bred på den karamelliserade mjölken.
10. Grovhacka jordnötterna och strö över.