Gorgonzolacheesecake Pepparkaka & Fikon

Gorgonzolacheesecake Pepparkaka & Fikon

Posted by

Passar väldigt bra på lite glöggmingel en decemberkväll.

Det här behöver du:
100 g Smör
300 g Pepparkakor
250 g Gorgonzola (Rumsvarm)
300 g Cream Cheese (Rumsvarm)
2-3 dl Fikonmarmelad
Färska Fikon (Garnering)
Valnötter (Garnering)

Så här gör du:
1. Smält smöret på låg värme i en kastrull och låt sedan svalna.
2. Mixa pepparkakorna i en matberedare.
3. Blanda ihop smör och pepparkakssmulor till en smulig massa.
4. Tryck ut massan i en springform med löstagbar kant cirka 24 cm. Tryck hårt så att botten blir kompakt. Låt stelna i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda ihop gorgonzola och cream cheese väl till en kräm. Bred ut ostkrämen över botten.
6. Värm marmeladen på svag värme i en kastrull. Tillsätt eventuellt några droppar vatten beroende på hur tjock eller lös marmeladen är. Låt svalna något och bre därefter den över ostkrämen. Låt stelna minst två timmar i kylskåp.
7. Garnera med färska fikon och valnötter innan servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *