Pancettalindade kycklingrullar med sparrissallad

Pancettalindade kycklingrullar med sparrissallad

Posted by

4 portioner
Godast blir det med hemgjord pesto och pancetta men det går såklart bra med köpt pesto och bacon.

Det här behöver du:
1 pkt (ca 700 g) Kycklingfilé (Tunnskivad)
1,5 dl Pesto
150 g Pancetta

500 g Sparris (Grön)
2 msk Olivolja
3 st Vitlök (Klyftor)
1 dl Pumpafrön
50 g Rucola
3 msk Olivolja
1 msk Balsamvinäger
1 st Citron
Svartpeppar
Flingsalt

Så här gör du:
1. Bre pesto på ena sidan av kycklingskivorna och rulla ihop till en tajt rulle.
2. Linda en eller två skivor pancetta runt varje rulle.
3. Bryn kycklingrullarna runt om, börja med skarven nedåt i stekpannan.
4. Sänk värmen på spisen och låt dem steka klart på låg temperatur.
5. Skär av de nedersta delarna på sparrisen och stek sedan i olivolja tills de börjat mjukna något.
6. Pressa ner vitlök och strö över pumpafröna som får steka med tills de blivit lite rostade.
7. Lägg upp sparrisen på ett fat. Blanda med rucola, olivolja och balsamvinäger.
8. Riv skalet på citronen som strös över tillsammans med peppar och salt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *