After Eightsnittar

After Eightsnittar

Posted by

Cirka 20 st

Det här behöver du:
150 g Smör (Rumsvarmt)
225 g (3,75 dl) Vetemjöl
18 g (3 msk) Kakao
1,5 tsk Vaniljsocker
135 g (1,5 dl) Strösocker
60 g (3 msk) Sirap Ljus
1,5 tsk Bakpulver
10-12 st After Eight-plattor

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Dela varje After Eight-platta i tre bitar.
3. Skär smöret i bitar och lägg i en bunke.
4. Sikta ner mjöl, kakao och vaniljsocker.
5. Häll ner strösocker, sirap och bakpulver.
6. Nyp/Knåda för hand ihop till en deg och dela i två delar.
7. Rulla till längder och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
8. Tryck ner After Eightbitar, två och två, i mitten av hela längderna. Tryck till degen lite så chokladen sitter fast.
9. Grädda i ugnen i cirka 12 minuter.
10. Låt svalna någon minut och skär sedan upp dem lite diagonalt i lagom breda kakor som sedan får svalna helt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *