Kladdkaka Klassisk

Kladdkaka Klassisk

Posted by

Mer klassisk kladdkaka än så här blir det inte. Serveras med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Det här behöver du:
150 g Smör
270 g (3 dl) Strösocker
40 g (1 dl) Kakao
2 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
120 g (2 dl) Vetemjöl
Florsocker

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader varmluft (200 grader vanlig)
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Låt svalna något.
3. Blanda ner strösocker, kakao och vaniljsocker.
4. Vispa ner äggen ett i taget.
5. Rör ner mjölet.
6. Häll smeten i en springform med bakplåtspapper i botten.
7. Grädda i ugnen cirka 13-15 minuter. Låt svalna.
8. Pudra över florsocker innan servering.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *