Som klassiska kanelbullar fast i brownieformat.
Passar både till fikat eller som efterrätt med en klick lättvispad grädde.
20-25 st
Det här behöver du:
250 g Smör
4 dl Strösocker
1,5 tsk Vaniljsocker
3 tsk Kanel
1 krm Salt
5 st Ägg
165 g (2,75 dl) Vetemjöl
Pärlsocker
Så här gör du:
1. Starta ugnen på 180 grader.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
3. Tillsätt strösockret och blanda väl.
4. Rör ner vaniljsocker, kanel, salt, ägg och vetemjöl. Blanda till en jämn smet.
5. Häll smeten i ugnsform (cirka 20×40 cm) med bakplåtspapper i botten.
6. Strö pärlsocker över smeten.
7. Grädda i ugnen cirka 20 minuter beroende på formens storlek och hur kladdiga du vill ha dem. Känn efter med en provsticka.