Vit Blåbärskladdkaka

Vit Blåbärskladdkaka

Posted by

Serveras med blåbärsgrädde

Det här behöver du:
Kladdkaka:
200 g Smör
250 g Vit Choklad
4 st Ägg
2,5 dl Strösocker
150 g (2,5 dl) Vetemjöl
2 dl Blåbär

Blåbärsgrädde:
3 dl Vispgrädde
2 msk Florsocker
2 dl Blåbär

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull på svag värme och rör ner chokladen tills den smält.
3. Blanda ner ägg, socker och mjöl. Rör inte för mycket!
4. Häll smeten i en springform (cirka 24 cm) med bakplåtspapper i botten.
5. Fördela blåbären över smeten och tryck ner dem lite lätt.
6. Grädda i ugnen i cirka 25–28 minuter. Den ska vara dallrig i mitten.
7. Låt kladdkakan stå kallt minst 5 timmar innan servering.
8. Vispa grädden fluffig och rör ner florsockret.
9. Mosa blåbären och blanda ner dem i grädden.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *