Palsternackspuré

Palsternackspuré

Posted by

4-6 personer
Passar bra till de flesta sorters kött och fisk.
Smaksätt gärna med en vitlöksklyfta eller två som du trycker till och låter koka med från början.

Det här behöver du:
1 kg Palsternacka
5 dl Vispgrädde
5 dl Mjölk
Salt
Svartpeppar

Så här gör du:
1. Skala och skär palsternackan i centimetertjocka skivor
2. Lägg palsternackan i en stor kastrull och häll på grädde och mjölk.
3. Låt koka upp och sedan sjuda i cirka 30-45 minuter. Palsternackan ska vara mjuk.
4. Häll av vätskan och spara den.
5. Mixa palsternackan med en mixerstav eller elvisp. Tillsätt av vätskan under tiden du mixar tills konsistensen är slät och fin.
6. Smaksätt med salt och peppar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *