Paj Quiche Lorraine

Paj Quiche Lorraine

Posted by

En fransk paj som är en riktig klassiker.

Det här behöver du:
Botten:
180 g (3 dl) Vetemjöl
125 g Smör
2 msk Vatten
Fyllning:
200 g Rökt skinka (Hel bit)
1 st Purjolök
300 g Emmentalerost
3 st Ägg
2 dl Mjölk
1 dl Vispgrädde
Salt
Vitpeppar

Så här gör du:
1. Hacka ihop mjöl och smör till pajdegen, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform (cirka 25 cm i diameter) och nagga botten.
3. Ställ pajformen i kylskåpet i cirka 30 minuter.
4. Starta ugnen på 225 grader.
5. Strimla skinkan och purjolöken. Fräs i en stekpanna med lite smör i cirka 5 minuter.
6. Skär hälften av osten i kuber (cirka 1×1 cm) och riv andra hälften på ett rivjärn.
7. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar.
8. Förgrädde pajskalet i ungefär 10 minuter. Sänk därefter temperaturen till 200 grader.
9. Fördela skinkfräs, ostkuber och riven ost i pajskalet och häll sedan över äggstanningen.
10. Grädda pajen i cirka 30-35 minuter tills den fått fin färg.