Italienska köttbullar med smörkokta tomater

Italienska köttbullar med smörkokta tomater

Posted by

3-4 portioner

Det här behöver du:
0,5 dl Ströbröd
1 dl Mjölk
4-5 msk Parmesanost (Riven)
0,5 st Citron (Rivet skal)
3 st Vitlöksklyftor (Pressade)
1 dl Persilja (Finhackad)
Salt
Svartpeppar
500 g Nötfärs
500 g Hela körsbärstomater (Konserv)
2 msk Smör
1/3-1/2 Färsk chilifrukt (Spansk peppar)
1 dl Vispgrädde

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 200 grader.
2. Blanda ströbrödet med mjölken i en stor bunke och låt svälla cirka fem minuter tills konsistensen blir lite grynig.
3. Blanda ner parmesan, citronskal, vitlök, persilja, salt och peppar i smeten.
4. Tillsätt färsen.
5. Rulla till lagom stora köttbullar och lägg dem i en ugnsform med bakplåtspapper.
6. Grädda i ugnen i cirka 15 minuter. Sänka värmen till 175 grader när det börjar fräsa.
7. Koka under tiden upp tomaterna i en kastrull, tillsätt smöret, grädden och chilin. Låt sedan såsen puttra på svag värme i cirka 10 minuter. Salta och peppra efter smak.
8. Serveras med fördel tillsammans med någon form av spaghetti.