Fläskfilé i chutneysås

Fläskfilé i chutneysås

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
600 g Fläskfilé
1 st Purjolök
Salt
Svartpeppar
0,5 dl Mango Chutney (Medelstark)
2,5 dl Vispgrädde
1 st Köttbuljongtärning
1 dl Vatten
1 msk Soya
1 tsk Vitvinsvinäger
0,5 tsk Ingefära (Riven/Mald)

Så här gör du:
1. Skär köttet i skivor.
2. Skölj purjolöken och skär i skivor.
3. Stek köttet och purjolöken i en stekpanna. Salta och peppra.
4. Lägg köttet och purjolöken på ett fat.
5. Blanda Mango Chutney, grädde, buljongtärning, vatten, soya, vinäger och ingefära i stekpannan och låt koka upp.
6. Lägg i köttet och purjolöken i såsen och låt puttra tillsammans i ungefär 5 minuter.