Rosépepparbiffar

Rosépepparbiffar

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
500 g Blandfärs
1 dl Havregryn
4 tsk Potatismjöl
1 dl Mjölk
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Chilisås
Salt
Svartpeppar
2 dl Crème Fraiche
1 dl Vatten
1 msk Kalvfond
1 tsk Soja
2 tsk Rosépeppar (Krossad)

Så här gör du:
1. Blanda havregryn och potatismjöl med mjölken i en bunke och låt svälla en stund.
2. Pressa ner vitlöken och blanda ner 1 msk av chilisåsen, salt, peppar och köttfärsen till en jämn smet.
3. Forma 8 biffar och stek dem på medelvärme, ungefär fyra minuter per sida. Ta sedan upp biffarna ur pannan.
4. Häll crème fraiche, resten av chilisåsen, vatten, fond och soja i stekpannan och koka upp.
5. Lägg tillbaka biffarna i såsen och strö över rosépeppar.
6. Låt småkoka i fem minuter.