Rostad majs- och sötpotatissoppa

Rostad majs- och sötpotatissoppa

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
350 g Sötpotatis
2 st Lök Gul
3 st Vitlöksklyftor
450-500 g Majskorn (Frysta)
2 msk Rapsolja
1 tsk Koriander (Malen)
1 st Chilifrukt Röd
1 st Koriander (Kruka, färsk)
1 liter Vatten
Salt
Svartpeppar
Pumpakärnor (Rostade)

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 250 grader
2. Skala och grovhacka sötpotatis, gul lök och vitlök. Lägg i en ugnssäker form.
3. Lägg ner majs, malen koriander och ringla över oljan.
4. Rosta i mitten av ugnen i 25 minuter. Sätt sedan på grillvärme och rosta i 10 minuter till.
5. Lägg undan 1 dl av den rostade majsen till dekoration.
6. Häll resten av grönsakerna i en kastrull.
7. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten.
8. Plocka av bladen från korianderkrukan och spara till dekoration.
9. Blanda ner korianderstjälkarna, chilifrukten och vattnet i kastrullen.
10. Mixa slätt med en stavmixer och låt sedan koka upp. Smaka av med salt och peppar.
11. Servera i skålar och dekorera med rostade majskorn, pumpakärnor och korianderblad.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *