Auberginegratäng

Auberginegratäng

Posted by

4 portioner

Det här behöver du:
2 st Auberginer
3-4 st Lök Gul
150 g Fetaost
0,5 dl Persilja (Finhackad)
1 dl Lagrad Ost (Riven)
2 dl Vispgrädde
Salt
Peppar

Så här gör du:
1. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Pensla med olivolja på båda sidorna och baka i ugnen på 200 grader tills de fått fin färg.
2. Skär löken tunt och bryn i en stekpanna. Salta och peppra.
3. Lägg ett lager aubergineskivor i en smord ugnsform. Fortsätt med hälften av löken, persilja och 100 g smulad fetaost. Lägg därefter på resten av aubergineskivorna och löken. Avsluta sedan med att smula över resterande fetaost och den rivna osten.
4. Häll över grädden.
5. Grädda i ugnen på 225 grader i cirka 30 minuter tills gratängen fått fin färg och grädden bubblar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *