Havrerutor

Havrerutor

Posted by

Det här behöver du:
250 g Smör
1 dl Sirap Ljus
8 dl Havregryn
2 dl Strösocker
1 msk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
200 g Mörk choklad

Så här gör du:
1. Starta ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
3. Blanda ner sirapen i smöret.
4. Blanda ihop havregryn, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
5. Häll ner smörblandningen och rör ihop till en smet.
6. Fördela smeten i en långpanna (cirka 27×30 cm) med bakplåtspapper i botten.
7. Grädda kakan i ugnen i cirka 15-20 minuter och låt därefter svalna.
8. Smält chokladen över vattenbad.
9. Bred på den smälta chokladen på kakan och ställ sedan kallt.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *